De diëtist

Mijn naam is Mirjam van Nuland-van den Ent en ik ben in 2002 afgestudeerd als diëtist. Vervolgens ben ik gaan werken in het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein. Daar heb ik ruim ervaring op kunnen doen met alle aandachtsgebieden die het ziekenhuis rijk is.

In de afgelopen jaren heb ik meerdere trainingen gevolgd op het gebied van gespreksvoering en coaching van patiënten en vakinhoudelijke trainingen. Ik vind het erg belangrijk op zoek te gaan naar de mogelijkheden in plaats van te focussen op de onmogelijkheden. Hopelijk kan ik op deze manier ook voor u iets betekenen.


Ik ben ingeschreven in het kwaliteitsregister voor Paramedici en heb mij o.a. aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.


Tot slot wil ik u er graag op wijzen dat ik lid ben van het gespecialiseerde diëtistennetwerk van de Nederlandse Coeliakievereniging. Daarvoor heb ik een speciale training ontvangen van de Coeliakievereniging en zijn er ook eisen aan verbonden om lid te mogen blijven. U kunt bij mij terecht wanneer u zeer recent heeft gehoord dat u Coeliakie hebt, maar ook als u al langer een glutenvrij dieet volgt en de dagelijkse voeding nog eens goed wilt bekijken gelet op bijvoorbeeld verborgen gluten, volwaardigheid of als u moeite hebt met het kiezen van (nature) glutenvrije vervangers. Meer informatie over mijn behandeling bij Coeliakie vindt u onder de kop Coeliakie.